MENU
Šumadinka

Šumadinka

Karakteristike sorte

Višnja šumadinka tokom rasta ima delimicno povijene grane, a kruna joj bude okruglasta. Mrazeve i sušu podnosi malo bolje u odnosu na vecinu drugih sorti.

Mada se preporucuje razmak sadnje na 4×3 metra, u poslednje vreme se predlaže i sadnja ove sorte u gustom sklopu. Deblo kod ove vrste bude kratko, dok grane imaju veliki ugao prilikom grananja. To su karakteristike koje olakšavaju relativno lakšu berbu.

Kao podloga se najcešce koristi divlja trešnja, što može doveti do velike bujnosti same vocke i to zahteva dodatno orezivanje.

Ova sorta prorodi u drugoj godini i nakon toga rada redovno. Spada medu stabilne samoplodne sore višnje i nisu potrebne druge vrste da bi se oplodila. Sa druge strane, Šumadinka se može koristiti kao dodatni oprašivac u zasadima gde se nalaze sorte koje zahtevaju dodatne oprašivace.

Kvalitet plodova

Višnja šumadinka ima plodove koji se mogu svrstati medu nakrupnije. Prosecna težina njenih plodova jeste oko 6,5 grama. Ukoliko se na višnjiku pruži dobra agrotehnika, masa plodova u poseku može biti i preko 7,2 grama.

Cene sadnica su po dogovoru.Nije moguća fiksna cena na sajtu,jer radi vise opravdanih razloga, cene nekad znaju da variraju.

Na donjem linku možete da pogledate i naš sajt,sa semenskim materijalom

http://www.staresortesemena.com/

Sadnice iskljucivo saljemo kurirskom sluzbom.Najmanja količina za narudžbu je 3 sadnice.

Kontakt: 062 831 6127 Nebojša Antić

Imeil: pradedamika@gmail.com


Pogledajte i naš drugi sajt ''STARE SORTE SEMENA''  sa samenskim materijalom
Kontakt: 062/831-61-27, Nebojša Antić
E-mail:
pradedamika@gmail.com

Cene sadnica ne mogu biti fiksne iz više razloga, zato su cene isključivo po dogovoru i šaljemo kurirskom službom, minimalna količina je tri sadnice.

Kategorije:  Višnja Ocena: 0.0/0
Tagovi:
Total comments: 0
avatar