MENU
Čačanska Rana
Čačanska Rana

Za izvoz stonih šljiva najveci znacaj imaju rane stone sorte šljiva.  Cacanska rana je jedna od najjranijih sorti šljive a sazreva pocetkom jula meseca, 7 do 8 dana posle Rut Geršteter.  Stvorena je u Institutu za vocarstvo u Cacku. Roditelji su joj Vagenhajm i Požegaca.  

Sorta se odlikuje  krupnim plodovima koji mogu dostici do 60 grama, izduženo jajastog oblika  i crvenoplave boje.  Meso je žuto, cvrsto, socno. Koštica je krupna a meso se odvaja od koštice – cepaca. 

Ne može se gajiti u jednosortnim  zasadima jer je autoinkopatibilna pa joj se moraju obezbediti oprašivaci (Stenlej i Cacanska lepotica).

Po kvalitetu ploda, transportabilnosti i krupnoci dosta je kvalitetnija od rut geršteter i kalifornijske plave a pošto ranije dozreva od cacanske lepotice lako se prodaje i dostiže višu cenu od lepotice. Kao i ostale rane sorte šljive i cacanska rana bolje podnosi virus šarke šljive i visoke temperature i sušu tokom leta jer se ranije bere.
 Za razliku od Cacanske lepotice koja se može osim za svežu potrošnju koristiti i za preradu i sušenje, Cacanska rana je prevashodno stona sorta.    

Cene sadnica su po dogovoru.Nije moguća fiksna cena na sajtu,jer radi vise opravdanih razloga, cene nekad znaju da variraju.

Na donjem linku možete da pogledate i naš sajt,sa semenskim materijalom

http://www.staresortesemena.com/

Sadnice iskljucivo saljemo kurirskom sluzbom.Najmanja količina za narudžbu je 3 sadnice.

Kontakt: 062 831 6127 Nebojša Antić

Imeil: pradedamika@gmail.com

 


Pogledajte i naš drugi sajt ''STARE SORTE SEMENA''  sa samenskim materijalom
Kontakt: 062/831-61-27, Nebojša Antić
E-mail:
pradedamika@gmail.com

Cene sadnica ne mogu biti fiksne iz više razloga, zato su cene isključivo po dogovoru i šaljemo kurirskom službom, minimalna količina je tri sadnice.

Kategorije:  Šljiva Ocena: 0.0/0
Tagovi:
Total comments: 0
avatar