MENU
Šejnovo Orah
Šejnovo Orah

Sejnovo je najstarija bugarska sorta oraha. Odabrana je kao spontani sejanac iz prirodne populacije oraha u selu Šejnovo, najužnim padinama planine Balkan 1938. go¬dine.

Od 1964. godine ta sorta se gaji u našoj zemlji i dala je dobre rezultate. Sazreva u prvoj polovini oktobra.

Stablo je bujno i vitalno. Formira veliku srednje gustu krunu sa savijenim granama. Odlikuje se visokim koeficijentom grananja, od1icne je rodnosti. Vegetaciju pocinje u prvoj polovini aprila a završava sredinom novembra. Muški cvetovi (rese) otvaraju se u drugoj polovini aprila, a ženski (tuckovi) krajem aprila i pocetkom maja. Znaci da je izražen o protandricno cvetanje. Kao dobri oprašivaci u Bugarskoj preporucuju se sorte džinovski i drjanovski. Za naše uslove za dobar rod te sorte potreban je jedan oprašivac još kasnijeg resenja - na primer rasna. Iako relativno kasno pocinje sa vegetacijom, ipak sporadicno strada od poznih prolecnih mrazeva.

Plodje srednje krupan (oko 12 g),jajastog oblika, glatke, tanke, lako lomljive ljuske.

Jezgra je tamnožute boje, odlicnog kvaliteta i visokog randmana (oko 53%). Ova se sorta preporucuje za gajenje u našoj zemlji.

Jedna sadnica je 200 din, osim oraha i japanske jabuke. Najmanja kolicina za narudžbu je 3 sadnica, mogu biti razne sorte. Inace imamo preko 60 vrasta sadnica voca i vinove loze. Sadnice voca su dvogodišnje i visine su od 1,5m do 2,5 m zavisi od sorte.
Sadnice iskljucivo saljemo kurirskom sluzbom. Nakon kupovine artikala, sticice vaš imeil tako da como moci uspostaviti kontakt. Napomena o isporuci: sadnice Lokacija prodavca: Bela voda - Srbija

Cene sadnica su po dogovoru.Nije moguća fiksna cena na sajtu,jer radi vise opravdanih razloga, cene nekad znaju da variraju.

Na donjem linku možete da pogledate i naš sajt,sa semenskim materijalom

http://www.staresortesemena.com/

Sadnice iskljucivo saljemo kurirskom sluzbom.Najmanja količina za narudžbu je 3 sadnice.

Kontakt: 062 831 6127 Nebojša Antić

Imeil: pradedamika@gmail.com

 


Pogledajte i naš drugi sajt ''STARE SORTE SEMENA''  sa samenskim materijalom
Kontakt: 062/831-61-27, Nebojša Antić
E-mail:
pradedamika@gmail.com

Cene sadnica ne mogu biti fiksne iz više razloga, zato su cene isključivo po dogovoru i šaljemo kurirskom službom, minimalna količina je tri sadnice.

Kategorije:  Orah Ocena: 0.0/0
Tagovi:
Total comments: 0
avatar