MENU
Krasanka

Krasanka

Krasanka je sorta poreklom iz Francuske. Spada u kasne zimske sorte, a za berbu dozreva oko 55 dana nakon Viljamovke, u prvoj polovini oktobra. Za jelo stiže pocetkom novembra. Rada krupnim do vrlo krupnim plodovima težine 270 do 340 g. Plodovi su okruglasto spljoštenog jabucastog oblika. Imaju debelu, hrapavu i suvu kožicu. U vreme berbe su svetlo-maslinaste boje koja dozrevanjem prelazi u zelenkasto-žutu tj. slamnato-žutu. Po površini kožice ravnomjerno su rasporedene rdaste lenticele.

Meso je žuckasto-belo, srednje fine teksture sa sitnim i srednje krupnim sklerenhimskim stanicama. Socno je, potpuno topivo, slatko-kiselog ukusa, zbog prevladavajucih kiselina malo neskladnog, ali punog ukusa, nenametljive arome i blagog mirisa.

Cene sadnica su po dogovoru.Nije moguća fiksna cena na sajtu,jer radi vise opravdanih razloga, cene nekad znaju da variraju.

Na donjem linku možete da pogledate i naš sajt,sa semenskim materijalom

http://www.staresortesemena.com/

Sadnice iskljucivo saljemo kurirskom sluzbom.Najmanja količina za narudžbu je 3 sadnice.

Kontakt: 062 831 6127 Nebojša Antić

Imeil: pradedamika@gmail.com

 


Pogledajte i naš drugi sajt ''STARE SORTE SEMENA''  sa samenskim materijalom
Kontakt: 062/831-61-27, Nebojša Antić
E-mail:
pradedamika@gmail.com

Cene sadnica ne mogu biti fiksne iz više razloga, zato su cene isključivo po dogovoru i šaljemo kurirskom službom, minimalna količina je tri sadnice.

Kategorije:  Kruška Ocena: 0.0/0
Tagovi:
Total comments: 0
avatar